Trebuie sa vizitati!!!

BARBADOS – ”un loc special, un paradis caraibean unic, surprinzator de sofisticat dar in acelasi timp prietenos si vesel. ”

Supranumit si „Mica Anglie” datorita conservatorismului cu care au fost mentinute traditiile din perioada coloniala engleza, Barbados a fost numita de primii sai locuitori – Ichirouganaim. Desi relativ o insula mica Barbados este marginita de peste 100 Km de plaje cu nisip alb si fin, scaldate de ape de un albastru stralucitor; spectaculozitatea insulei este data si de contrastul dintre coasta de est scaldata de apele Oceanului Atlantic si restul zonelor litorale: plajele alterneaza cu monoliti din roca coraligena ciudat sculptate de vant si apa. Insula de mica altitudine Barbados face parte din Antilele Mici fiind situata in vestul Oceanului Atlantic si in estul Marii Caraibelor la circa 430 Km distanta nord est de coastele Venezuelei. La vest de Barbados cele mai apropiate insule sunt St. Vincent & Grenadines si Saint Lucia, iar in sud Trinidad & Tobago, cu care Barbados imparte oficial un hotar maritim fix.

Barbados are mai multe de oferit decat orice alta insula din regiune. Coasta de Vest, cu marile intinderi de nisip si stanci ciudate, are cele mai elegante hoteluri si restaurante din Caraibe, fiind sursa reala de milioane de dolari. Exista proprietati private pe insula, care valoreaza zeci de milioane de dolari. Coasta Sudica are un aspect complet diferit, este mai tanara, mai atragatoare, mai activa si considerabil mai convenabila ca pret. Totusi ii lipseste ceva. Este dezvoltata si destul de aglomerata, deci nu poate fi potrivita pentru o escapada romantica. Este mai sofisticata decat s-ar astepta unii oaspeti, dar daca Barbados vrea sa faca ceva, o face bine. Are lux rafinat, ‘scena’ si activitatea necesara.
Gradinile din Barbados, inclusiv hotelurile-gradina, sunt probabil cele mai frumoase din Caraibe. Vei descoperi posibilitati excelente de windsurfing, dar si de golf, pentru cei mai calmi. Muzica este distractiva. Exista excelente scoli calypsoniene si orchestre care canta live in toate barurile. Exista chiar si o Opera. Insula are o istorie extraordinara, vizibila in mare parte pe plantatii si in case. Exista cateva colturi linistite, incredibil de frumoase si, de exemplu in sud-vest, exista pesteri exceptionale, locuri in care nu pare sa se fi schimbat ceva in ultimele sute de ani.

Despre fiteroioana89

Cuvintele care ma caracterizeaza sunt: fire sociabila, persoana deschisa, constiincioasa, minutioasa, vesela, glumeata, imi plac lucrurile un pic iesite din comun si iubesc natura. Cam atat :P
Acest articol a fost publicat în Turism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu